VISIE BSO

Het Kleine Prinsje

Visie BSO

Buitenschoolse opvang is een zinvolle en uitdagende invulling van de vrije tijd. Kinderen die in een vertrouwde omgeving opgroeien, zijn in staat om hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Ze hebben plezier in wat ze doen en hun zelfvertrouwen groeit. Kinderen zijn individuen met eigen wensen en mogelijkheden. Wij proberen in te spelen op de behoefte van ieder kind. Het Kleine Prinsje geeft alle kinderen de gelegenheid om eerst zelf te voelen waar ze behoefte aan hebben. Zo hebben sommige kinderen na aankomst echt even tijd nodig om te ‘landen’. Deze kinderen krijgen de ruimte om de indrukken van de schooldag in alle rust te verwerken door bijvoorbeeld even lekker met een boek op de bank te hangen. Andere kinderen hebben juist meer behoefte aan beweging. Deze kinderen kunnen buiten een balletje trappen of heerlijk rennen op het plein.

Wij werken met een gevarieerd activiteitenprogramma. Dit programma is afgestemd op de verschillende leeftijden en gebaseerd op aansprekende thema’s. Er worden dagelijks binnen- en/of buitenactiviteiten aangeboden: creatieve bezigheden, sport en spel, natuur en techniek. Wij zorgen voor een evenwichtige mix tussen begeleide activiteiten en vrije speelmomenten en tussen rustige en intensieve activiteiten. U leest het: op onze buitenschoolse opvang is er voor elk wat wils. Bij locatie De Kroon werken we veel buiten met de diertjes.

De kippen en konijnen kunnen vrij rondlopen. Kinderen dragen van de opvang een vrolijke overal, een tip is om van huis laarzen mee te nemen. Dit voorkomt teleurstelling met eventueel vieze schoenen en kleren. Met de kinderen van de BSO onderhouden we met z’n allen de dieren en maken we doormiddel van een rooster samen de hokken schoon. We geven de diertjes eten en drinken maar wat we ook heel veel doen is knuffelen met de dieren van locatie De Kroon. Durf jij een kip vast te pakken? Of weet je eigenlijk waarom konijnen zo’n dikke vacht hebben? Wij kunnen je er alles over vertellen. Ga je mee op avontuur?

Contact gegevens

Locatie de Kikker: Achlumerdijk 101, 8862 AL Harlingen
Locatie de Kroon: Groen van Prinstererstraat 2, 8862 BV Harlingen
0517 769 037
info@hetkleineprinsje.nl
bt_bb_section_top_section_coverage_image