DOELSTELLING EN VISIE

Het Kleine Prinsje

Bij kinderdagverblijf Het Kleine Prinsje draait alles om samen spelen en plezier maken.

Kinderen kunnen zich bij ons in een vertrouwde en veilige omgeving spelenderwijs en op hun eigen manier ontwikkelen. Wij willen ervoor zorgen dat ieder kind zich vanaf de eerste dag bij ons thuis voelt: de juffen zullen hier alles aan doen.

Onze juffen zijn professioneel, ervaren en geselecteerd op persoonlijkheid. Zij hebben liefde voor kinderen en hun werk. De onderlinge verhoudingen zijn goed: ons team is hecht en al jarenlang bijeen. Ons kinderdagverblijf is gericht op het creëren en behouden van een vertrouwde en veilige omgeving voor kinderen en volwassenen.

Het Kleine Prinsje geeft een kind taal in handen

Gebaren zijn een prachtige vorm van communicatie met het kind! Wij doen dit in combinatie met mondelinge taal. Het brengt zo veel voordelen met zich mee dat het eigenlijk zonde is om gebarentaal in combinatie met mondelinge taal niet in te zetten.

Het taalverwerkingsproces start al lang voordat een kind daadwerkelijk kan communiceren. Baby’s leren door te kijken, te luisteren en te voelen. Kinderen die opgroeien met gebarentaal kunnen zich sneller uiten, waardoor ze minder frustratie zullen ervaren. Er wordt ook meteen een mooie verbinding gelegd tussen medewerker(s) en kind(eren), omdat zij heel bewust aan het communiceren zijn. In deze tijd, waarin alles heel snel gaat, kan dit heel fijn zijn.

We integreren gebarentaal spelenderwijs in ons dagprogramma. Zo zingen we liedjes, waar we vervolgens gebaren aan toevoegen. Kinderen genieten hier ontzettend van. Wij wensen elkaar ’s morgens eerst ‘goedemorgen’ in gebarentaal. Vervolgens spreken we het hardop uit. Een kind dat niet hardop ‘goedemorgen’ durft te zeggen, durft dit vaak wel door middel van gebarentaal te ‘zeggen’. Bij het communiceren door middel van gebarentaal ligt de drempel namelijk net iets lager.

Al onze medewerkers zijn geschoold en blijven in opleiding om gebarentaal goed te kunnen toepassen. Dit verhoogt de kwaliteit van onze kinderopvang. Gebarentaal vermindert stress bij kinderen, omdat ze zich beter kunnen uiten en dus beter begrepen worden. Dankzij gebarentaal zijn onze medewerkers in staat om de behoeftes én de ontwikkeling van de kinderen nóg beter in de gaten houden. Gebarentaal is daarnaast ook gewoon heel erg leuk om te doen: kinderen hebben er zichtbaar plezier in.

Contact gegevens

Locatie de Kikker: Achlumerdijk 101, 8862 AL Harlingen
Locatie de Kroon: Groen van Prinstererstraat 2, 8862 BV Harlingen
0517 769 037
info@hetkleineprinsje.nl
bt_bb_section_top_section_coverage_image