PUK/VVE

Het Kleine Prinsje

Puk
Wie? Dit is Puk! En Puk woont bij ons op het kinderdagverblijf.

De vrolijk gekleurde Puk, met zijn rugzak gevuld met zijn pyjama, is een echt speelkameraadje. Hij maakt dezelfde dagelijkse dingen mee als de kinderen en leeft in een herkenbare wereld.

Puk betrekt de kinderen bij de activiteiten. Hij ‘praat’ met hen en lokt zo op een veilige manier interactie uit.

Uk & Puk is een totaalprogramma. De activiteiten stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden en motorische en zintuiglijke vaardigheden van uw kind. Ook geeft Uk & Puk de eerste rekenprikkels. De activiteiten zijn flexibel en sluiten aan bij het normale dagritme van het kinderdagverblijf. Uk & Puk stimuleert de ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters. Door te spelen en te ontdekken, maar dat gaat niet vanzelf. Daarom vraagt Uk & Puk van pedagogisch medewerkers een actieve rol. Uk & Puk geeft hiervoor concrete aanwijzingen. Bij elke activiteit staan leidstervaardigheden: praktische handvatten met aandachtspunten, tips en
suggesties.

Uk & Puk werkt doelgericht aan de doorgaande ontwikkelingslijnen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Daardoor legt Uk & Puk een stevige basis voor het basisonderwijs. Met Uk & Puk groeien ukken als vanzelf toe naar groep 1. Als extra steuntje in de rug is er voor bijna 4-jarigen het activiteitenthema “Ik ga naar de basisschool”. Dit is alvast een klein beetje ter voorbereiding op dat wat komen gaat.

https://i0.wp.com/hetkleineprinsje.nl/wp-content/uploads/2022/11/up_handpop_puk_680.png?fit=680%2C592&ssl=1

Contact gegevens

Locatie de Kikker: Achlumerdijk 101, 8862 AL Harlingen
Locatie de Kroon: Groen van Prinstererstraat 2, 8862 BV Harlingen
0517 769 037
info@hetkleineprinsje.nl
bt_bb_section_top_section_coverage_image